een greep uit de recensies

Door Diversen op Diversen

Parool:

SOLO OP HOOG NIVEAU (...) Van Dongen heeft gewoon teveel talent en in ‘Mag het wat zachter’ geeft ze daar blijk van. Ze zingt goed en ook nog mooi, ze praat leuk en ook nog lekker. Maar wat vooral opvalt is de kwaliteit van haar teksten.

Trouw:

Ook voor ‘Mag het wat zachter’ schreef zij alle gesproken teksten zelf. (...) Het zijn zeer amusante scènes, aangezien zij met haar zelfspot zeer dicht bij zichzelf blijft, waardoor deze thematiek geen moment als clichématig of afgezaagd overkomt. (...) Zij zingt prachtig zoals zij ook overtuigt met haar gesproken teksten, waarin zij als ervaren stand-up comedian ook regelmatig het publiek betrekt.

NRC Handelsblad:

Lenette van Dongen, debuterend met haar soloprogramma ‘Mag het wat zachter’, beschikt over een reeks kwaliteiten die in het Nederlandse cabaret niet dagelijks worden aangetroffen. Ze zingt met een gevoileerde, wendbare stem en een uitgelezen dictie, ze beweegt zich voortreffelijk en ze wendt zich in conférences van eigen hand met ogenschijnlijk groot gemak tot de zaal.

Volkskrant:

(...) kan zij als zangeres alle genres aan. Een ontroerende tekst van Boerstoel, waarin pijnbomen en reumahanden in elkaar overgaan, brengt ze even sterk als een nummer van Jaap Bakker over een vrouw die efficiënt een kind wil maken.

Nieuws van de Dag:

Een goed cabaretprogramma balanceert tussen kolder en ernst, zonder dat de schaal teveel naar de ene of de andere kant doorslaat. In ‘Mag het wat zachter’, pas het eerste soloprogramma van Lenette van Dongen, is dac evenwicht al perfect. (...) en haar tirades hebben zo’n vaart en zijn zo leuk dat je nauwelijks tijd hebt om eens lekker uit te lachen.

Noordhollands Dagblad:

Lenette van Dongen laat in haar eertse solo-programma alle hoeken van haar persoonlijkheid en vakmanschap zien. Met een dijk van een stem weet ze zowel te ontwapenen als te prikkelen.

Fors uithalend of haarzuiver ingehouden: ze beheerst de zangkneepjes tot in haar tenen.

Arnhemse Courant:

Van Dongen etaleert zich in haar eerste solovoorstelling als een intelligente, uiterst beweeglijke, super-krachtige humoriste die gladjes acteert, meeslepend vertelt en geschreven portretjes weet uit te bouwen tot aanstekelijke sketches.