Lenette is terug en hoe!!!!

Door Trudy Rijpstra op Musical en Theaterparadijs.nl

Lenette is terug en hoe!!!! Uit de speakers schalt het nummer “I want it all” van Queen en daar is ze en dat zullen we weten, daarover bestaat vanaf het allereerste moment geen enkele twijfel. Na een rondje langs het publiek staat ze weer daar waar ze moet zijn: op het podium, maar ze gaat, zoals ze zelf zegt, haar uiterste best doen om tegen te vallen.

Want hoe kun je het alle mensen in een publiek, dat in leeftijd varieert van 21 tot 77 jaar, naar de zin maken. Er komt een moment in je leven dat wie je werkelijk bent breekt door wat je probeert te zijn. Ze waarschuwt meteen de jongeren, het zal deze avond namelijk een keer niet om hen draaien. Zij zijn er aan gewend dat de hele wereld om hen draait, de mode, de muziek, alles, maar vanavond wordt het voor deze jongeren hard werken, het gaat namelijk over ons, de mensen van “middelbare leeftijd”.

Het publiek wordt vanaf het begin bij de voorstelling betrokken. Lenette heeft namelijk haar kelder opgeruimd en is daar allerlei zaken tegengekomen waarvan ze zich afvraagt wie de vrouw was die zulke spullen gekocht heeft en wat ze toen gedacht heeft. Iedereen in de zaal kan zich daar wel in vinden, want hebben we niet allemaal een kelder, zolder of schuur vol met “troep” die we tegen beter weten in aangeschaft hebben en bewaren. Om een paar voorbeelden te noemen: een yogabal, een cursus kalligraferen van de LOI, een talencursus, schildersbenodigdheden, een lampje in de vorm van de godin van de overwinning Nikè, een doppenset en wat te denken van de broodbakmachine.
Allemaal dingen die we aangeschaft hebben en denken nodig te hebben omdat we anders niet bestaan. En wat doen we ermee niets, maar weggooien lukt ook niet……….

Aan de hand van haar keldervondsten vertelt en associeert Lenette een avond lang over zichzelf, een vrouw van 50 jaar die de nodige kilometers heeft afgelegd om te zijn waar ze nu is en over de mensen en de wereld om haar heen. En altijd de waarheid zeggen, wie durft dat en wie wil altijd de waarheid horen?
Ze vertelt ook dat ze niet bang is voor de dood, maar wel voor dode hormonen. Van binnen is ze onbeperkt houdbaar, maar ja die buitenkant…………..

Lenette heeft een hele goede bui en die gaat ze lekker zelf opmaken. Als wij daar als publiek van mogen meegenieten hebben we een topavond, want Lenette is terug waar ze hoort met Nikè, de godin van de overwinning aan haar zijde!!!!