Archief June 2013

24 juni: Lenette in het Oog op Morgen

Op 24 juni op Radio 1 'Met het Oog op Morgen" van 23:00 - 00:00. Ze bestaan al 38 jaar en treden dinsdag weer eens op in Nederland: Iron Maiden. Ze hebben veel bands beinvloed met hun heavy methal geluid. Zoals Marco Roelofs van de Heideroosjes. En waarom is cabaretiere Lenette van Dongen zo onder de indruk van de mannen?

Lees verder...

Za 22 juni 20:55 Ned2: Hofvijverconcert met maestro Lenette van Dongen bij de Avro

In Den Haag vindt vandaag het Hofvijverconcert plaats en de Avro is daar neergestreken voor een live uitzending. Frits Sissing presenteert het geheel en hij komt in Den Haag een oude bekende tegen: Lenette van Dongen. Zij won dit tv-seizoen het programma Maestro en is in die hoedanigheid onderdeel van het Hofvijverconcert. Het thema dit jaar is Water & Vuur. Dit jaar is er een meer abstractere visualisatie van de klassieke muziek met als thema: the Perfect fool: de mens. Dit alles in een decor met de maan, zon, water en vuur. De muziek is leidraad voor de visuele sfeerbeelden waarin engelachtige dames, oermensen en zakenmensen een rol spelen. Niet voor niets begint het concert met een suite van Gustav Holst: the Perfect Fool, vervolgens de dynamische muziek van Rimsky-Korsakov: Capriccio Espagnol. Ook is dit jaar een keuze gemaakt voor John Adams: The Chairman Dances. 8 Celli maken zich los uit het orkest om een jonge sopraan te begeleiden in de aria Bachianas Brasileira nr. 5 van Villa Lobos. De slotmuziek komt van Ginastera met Dances from Estancia.

Lees verder...

Interview NU.nl: "Lenette van Dongen wil 'niets liever' dan dirigeren"

Maestro-winnares Lenette van Dongen zou niets liever willen dan af en toe blijven dirigeren. "Klassieke muziek is fantastische muziek om mee in aanraking te komen. Dat gaat diep in je hart." Tijdens het Festival Classique in Den Haag mag Van Dongen op 21 en 23 juni de Wals van de Oriënt Express dirigeren, een deel van het concert At the movies van het Residentie Orkest. Dat is de eerste keer dat ze voor een groot orkest staat sinds ze eind vorig jaar het Avro-programma Maestro won. Acht deelnemers dirigeerden daarin het symfonieorkest Holland Symfonia en streden om de titel 'Maestro'. De 54-jarige cabaretière won de finale van actrice Tanja Jess. Het programma was 'een fantastische ervaring', zegt Van Dongen tegen NU.nl. "Dat is geen promo-praatje, het heeft me echt diep geraakt. Dat weet ik van Tanja bijvoorbeeld ook. Het is echt verslavend, zo'n orkest."

Lees verder...

Het Klassieke Hart met Lenette van Dongen

Het Klassieke Hart van maandag 17 juni t/m vrijdag 21 juni elke dag op Radio 4 tussen 9:00 en 12:00. Klik hier om te luisteren. Ze begon als danseres, werd cabaretière, maar is nu dirigent. Alhoewel, parttime dan. Lenette van Dongen raakte totaal in de ban van klassieke muziek toen ze meedeed aan Maestro, het programma waarin bekende Nederlanders leerden hoe het is om een orkest te dirigeren. In de finale versloeg ze Tanja Jess. Vrijdagavond 21 en zondagmiddag 23 juni dirigeert Van Dongen het Residentie Orkest tijdens het concert ‘At the movies’ op de Hofvijver in Den Haag in kader van Festival Classique.

Lees verder...

In de rij voor Lenette, zondagavond 16 juni 23.00 uur in Hoorn

Schouwburg het Park te Hoorn. Na een succesvolle abonnementsperiode waarin bijna 50.000 theaterkaarten zijn verkocht wacht enthousiast theaterpubliek met smart op de losse kaartverkoop. De run op de laatste kaarten voor de meest populaire voorstellingen begint met een bijzondere aftrap op zondagavond 23.00 uur aan de theaterkassa van het Park. Lenette van Dongen verkoopt de laatste kaarten voor haar eigen voorstelling en voor een aantal andere voorstellingen.

Lees verder...