26 dec: Tegenwind op TV om 20:30 op NPO1

Voor wie het in het theater gemist heeft en gewoon nog een keer wil zien wordt de show Tegenwind van Lenette van Dongen op tweede kerstdag om 20:30 uitgezonden door NPO1. Let op, het gaat hier om een speciale versie voor televisie van 60 minuten. We zijn nog aan het bedenken hoe we jullie de integrale versie van 120 minuten gaan aanbieden!

Lees verder...

VAMOS op de Uitmarkt

De Uitmarkt wordt ook dit jaar weer feestelijk afgesloten met de Musical Sing-a-Long. Musicalliefhebbers en AVROTROS-presentatoren Romy Monteiro en Frits Sissing presenteren het grootse meezingspektakel voor jong en oud. De line-up van de Musical Sing-a-Long bestaat onder meer uit On your Feet, Vamos!, Frozen, De Marathon, Liesbeth de Musical, Was getekend Annie M.G. Schmidt, My Fair Lady en Soldaat van Oranje.
Je kan het hier terugkijken 

Lees verder...

NIEUWE THEATERSEIZOEN: Lenette van Dongen, Caroline Dijkhuizen en Cystine Carreon vertrekken naar Spanje

Lenette van Dongen: “Wie droomt er niet van? Ik vertrek! Gewoon alles achter je laten en gaan naar waar de zon altijd schijnt. Ik ga dat doen met kanjers als Caroline Dijkhuizen en Cystine Carreon. Het script van deze voorstelling is ijzersterk. Bevat veel herkenbaar (leed)vermaak en liedjes waarin je de zon voelt schijnen.”

Lees verder...

12 dec: Lenette in 100 jaar Toon om 21:10 op NPO2

Lenette van Dongen richt zich op de periode 1968 - 2000. Toon Hermans is ontzettend beroemd. Iedere avond staan er dikke rijen voor de kassa van het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Maar het jarenlange optreden vergt zijn tol. Toon Hermans krijgt een depressie en stopt een jaar lang met optreden. Na een jaar keert hij terug en speelt weer de sterren van de hemel. Maar dan wordt zijn grote liefde Rietje ziek en sterft aan borstkanker. Toon is totaal uit het lood geslagen. Hij treedt nog een aantal jaren op met prachtige liedjes als Lente me, die vooral gaan over Rietje. In 2000 wordt Toon ziek en overlijdt. Onder immense belangstelling wordt hij in zijn geboortedorp Sittard begraven.

Lees verder...

9 dec: Lenette in Landinwaarts

Landinwaarts is het agenderende programma met Dieuwertje Blok over kunst en cultuur in de regio. Janny van der Heijden gaat elke week op culinaire ontdekkingstocht. Lenette gaat in deze aflevering op bezoek bij het Concertgebouw.
Uitzending bij de NTR: vrijdag 9 december, 19.20 uur bij NPO 2 

Lees verder...