03 12 10

Jaaaaah eindelijk weer eens een blog.

Ik heb veertien dagen niet gespeeld, en ja, dan valt er niet veel te vertellen over ‘the making of’. De planning van try-outs en première moet ik altijd al bijna een jaar van te voren maken. Dan willen de theaters al weten wat je gaat doen en hoe het heet en waar het over gaat. Dan heeft niemand van ons theatermakers nog een clou.

Voorbeeldje… ik was nog amper aan mijn try-outs begonnen en toen moest ik al besluiten of ik Hoogseizoen nog een seizoen wilde spelen. Tsja, hoe kan ik dat NU al weten… Maar goed. Zo werkt het systeem.

Omdat je van te voren nooit zeker weet of je een goed idee hebt of dat idee goed uit de verf zal komen plan je ruime weken rust tussen de try-outs door zodat je de tijd hebt om eventueel helemaal opnieuw te beginnen, of flinke nieuwe stukken te schrijven of om bijvoorbeeld de studio in de duiken met een muzikant enzovoort.

Gelukkig blijkt de basis van Hoogseizoen al rap stevig. Het kan allemaal nog scherper, strakker, beter en hier en daar wat snoeien in hoeveelheid kan ook geen kwaad. Dus heb ik eigenlijk twee rustige weken achter de rug. Heb wat naar de opnames van bijvoorbeeld de try-outs in Diemen en Leidschendam teruggekeken. En verder relaxed over de dingen na kunnen denken.

Niet echt interessant om op te schrijven in een blogje.

Maarrrrr gister dus weer gespeeld in Nigtevecht.

Het leuke van de try-out fase is dat je de grote theaters niet langs gaat maar in een heel leuk circuit van kleinste zaaltjes terecht komt. Waar vaak vrijwilligers de boel opbouwen en draaiende houden. Ik heb twee filmpjes gemaakt van de locatie in Nigtevecht.

 

Overdag is er gewoon nog gym voor de kleintjes of badmintonnen. Dan bouwt een leger lieve mensen er in rap tempo een theatertje in. En s ‘avonds na de show moeten al die stoelen en lampen en podium weer terug in de kast omdat de basisschool de volgende dag weer moet gymen…

Je moet wat afzien op comfort, maar het levert altijd leuke avonden op omdat iedereen ploft van dankbaarheid dat je daar komt spelen.

Ik ben blij met deze locaties.

En denk dat juist dit soort speelplekken de bezuinigingen en btw toeslagen kunnen overleven. Omdat de motor achter dit soort locaties liefde voor het theater is.

En dat voel je.

Vandaag mag ik naar Heemstede.

Een spannende voorstelling.

Ruut Weissman mijn regisseur zal komen kijken voor de eerste keer.

Maar ook komt Daniel de decor ontwerper…

Langzaam aan gaan mijn prutsels en improvisatie ideeën meer vorm en vastigheid krijgen.

ERG LEUK!!!!